De combinatie, dat is het mooie van Bewegin

Wil jij je ontwikkelen tot consultant of organisatieadviseur? Bewegin helpt je om je loopbaan meteen te beginnen en snel stappen te zetten. Wouter Westerveld kan hier al over meepraten. In dit blog vertelt hij over zijn ervaringen met onze aanpak.

Wanneer je net bent afgestudeerd, dan heb je meestal nog geen goed beeld van je mogelijkheden. Waar je wilt gaan werken en waar je het beste tot je recht komt. Dat hoor ik van veel vrienden en zo was het ook bij mij.

Daarom was ik ook meteen enthousiast toen ik met Bewegin in aanraking kwam. Hier krijg je de kans om te starten met werken én jezelf te blijven ontwikkelen. Daarmee blijf je ook steeds nieuwe dingen over jezelf ontdekken. Je gaat heel bewust aan de slag met je persoonlijke en professionele groei. Dat leek me vooraf erg waardevol. En nu ik een paar maanden verder ben, is dat gevoel alleen maar sterker geworden.

Wat je vaak hoort, is dat talenten binnen traineeships bij een organisatie uitvoerend aan de slag gaan en dus lekker meters maken in de praktijk. Of dat ze juist meteen mogen starten als consultant, maar daardoor ook wat verder van de dagelijkse praktijk af blijven staan. In de aanpak van Bewegin doe je beide. Je gaat uitvoerend aan de slag én je werkt aan een opdracht om de organisatie te ontwikkelen. Dat vind ik in deze eerste fase van mijn loopbaan een ideale combinatie.

Het mooie is dat beide aspecten van het werk elkaar versterken. Doordat je actief het werkproces van een organisatie ervaart, zie je goed waar de verandermogelijkheden liggen. Van de andere kant helpt de verbeteropdracht me om scherp en fris te blijven op mijn uitvoerende taken.

En dan is er nog de begeleiding vanuit Bewegin. Die is erg intensief, op een prettige manier. Zo is er de inhoudelijke ontwikkeling, met regelmatig trainingen over onderwerpen als Prince2, scrum en dergelijke. En er is het persoonlijke stuk, met intervisie en coaching, steeds vanuit een persoonlijk ontwikkelplan. Vooral dit laatste vind ik erg tof. Ik kom er steeds meer achter wat goed bij me past en hoe ik mijn loopbaan het beste kan vormgeven.

Het leukste aan Bewegin is uiteindelijk dat je al deze aspecten combineert. En dat je al die verschillende lijntjes steeds bij elkaar ziet komen. Ook in de ontmoetingen die je hebt. Er zijn al zo veel persoonlijke contactmomenten geweest die het traject waardevol maken. Met collega’s en leidinggevenden bij de opdrachtgever, met de coaches en talentbegeleiders van Bewegin en natuurlijk ook met de andere talenten die bij Bewegin aan het werk zijn. Van hun ervaringen leer ik ook weer, ook tijdens borrels en events. Zo ben je bij Bewegin continu bezig met je eigen ontwikkeling, steeds op een heel prettige, uitdagende en doelgerichte manier.

De combinatie, dat is het mooie van Bewegin