Jouw consultancy kickstart: de eerste weken van Yorick, Jasper en Hidde

Het traineeship van Bewegin is voor elk startend talent echt jouw consultancy kickstart. Steeds meer jonge professionals ontdekken de waarde hiervan. In dit artikel vertellen Hidde Hageman, Jasper Boomgaarden en Yorick Démeijer over hun eerste ervaringen met Bewegin.

 

Voor we naar Hidde, Jasper en Yorick gaan, eerst even dit: bij Bewegin selecteren we op potentie, ambitie en persoonlijkheid – en dus niet op prestatie.

We kijken naar wie je bent. Jouw motivatie is voor ons stukken belangrijker dan bijvoorbeeld de opleiding die je hebt gevolgd.

Of de werkervaring die je wel of niet hebt.

Gevolg: onze groep talenten is erg veelzijdig. Talenten met allerlei verschillende voortrajecten vinden elkaar bij Bewegin in de ambitie om zichzelf te ontwikkelen.

Ook leuk: de groep wordt continu aangevuld met nieuwe talenten. Bij ons geen vast moment om in te stromen – je bent op elk moment welkom.

‘Aan de start van je loopbaan?
En nieuwsgierig en ambitieus?
Kom ook in Bewegin!’

 

Dus sta jij aan de start van je loopbaan? En ben je nieuwsgierig en ambitieus, heb je interesse in organisatieverandering, en in het bezit van een afgeronde opleiding HBO of WO?

Dan is Bewegin ook voor jou de ideale start van je loopbaan. Jouw consultancy kickstart.

 

Hidde Hageman

De eerste weken in Bewegin zijn erg goed bevallen. Bewegin daagt je uit en biedt veel ruimte om zelf dingen te ondernemen.

Je krijgt ook meteen verantwoordelijkheid, waardoor je al snel veel leert.

Ik heb ook gemerkt dat Bewegin een hechte club is, als je begrijpt wat ik bedoel. Iedereen zoekt elkaar op en toont veel interesse in elkaar.

Daardoor kan ik overal terecht met vragen en bovendien draagt het bij aan een informele werksfeer – ik voelde me echt meteen thuis.

Mijn opdracht doe ik bij LKCA, een landelijk kennisinstituut binnen de culturele sector. Hier onderzoek ik de gevolgen van het huidige cultuurbeleid bij gemeentes, poppodia en cultuurorganisaties.

Ik zie mijn opdracht als een complexe puzzel waar ik mijn tanden in mag zetten. Het geeft veel voldoening om dit vanuit verschillende rollen te doen, samen met het team bij de opdrachtgever.

Al met al echt een lekkere start!

 

Yorick Démeijer

Na mijn afstuderen wist ik niet heel goed wat ik wilde.

Wat ik wel wist, is dat het een traineeship moest worden en bij Bewegin kreeg ik direct een goed gevoel.

'Persoonlijke begeleiding,
veel trainingen, een
uitdagende opdracht – Bewegin
biedt een mooie mix’

 

Persoonlijke begeleiding, veel trainingen, een uitdagende opdracht – het is een mooie mix.

Daarbij merkte ik al meteen dat het team van Bewegin oprecht in de wedstrijd zit. Ook daardoor was ik er al snel uit dat ik bij Bewegin wilde beginnen.

Inmiddels heb ik een uitdagende opdracht bij woningcorporatie Staedion, met veel verantwoordelijkheid. Voor het team dat gaat over groot onderhoud ga ik aan de slag met procesverbetering.

Ik onderzoek bijvoorbeeld of bepaalde onderdelen van het proces gedigitaliseerd of geautomatiseerd kunnen worden.

Het overkoepelende doel is minder onnodige administratie en handmatig werk, en meer aandacht en maatwerk voor de huurders. Erg tof om daaraan bij te dragen.

 

Jasper Boomgaarden

Het klinkt misschien wat cliché, maar ik ervaar Bewegin echt als een warm bad.

Ik tref alleen maar open en spontane mensen.

En het is top dat je meteen een persoonlijke talentregisseur hebt die je wegwijs maakt in de eerste weken en je helpt om je ontwikkeltraject op te starten.

Je merkt dat ze bij Bewegin heel goed weten wat ze doen en dat ze ervoor gaan om starters een zo goed mogelijke kickstart van hun carrière te geven.

Ook mijn eerste opdracht is bij Staedion. Ik vervul hier de rol van sociaal complexbeheerder en daarnaast heb ik de opdracht gekregen om de processen van de wijkteams beter in te richten.

In mijn oriëntatie op mijn eerste baan vond ik de cultuur van de organisatie heel belangrijk. Bewegin zorgt ervoor dat ik me kan ontwikkelen in een omgeving die heel prikkelend is.

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we altijd op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen bij het begin van je loopbaan? Check Jouw Slimme Start en kies zelf wat we voor je kunnen doen!
 
Jouw consultancy kickstart: de eerste weken van Yorick, Jasper en Hidde