Deze 5 kenmerken concurreren met opleiding

Zorgvuldige selectie van talenten is belangrijk voor Bewegin, want deze is cruciaal voor de resultaten die we met zijn allen boeken. We besteden er dan ook veel aandacht aan. Daarbij kijken we graag verder dan iemands opleiding. Directeur Bart Schaacke legt uit waarom.

 

Organisaties en talenten met elkaar in contact brengen en beiden ondersteunen bij hun ontwikkeling, dat is de kern van Bewegin. En in die kern zit meteen opgesloten waarom de opleidingen die onze talenten wel of niet hebben gevolgd niet het voornaamste onderwerp van gesprek zijn.

Immers, of we nu praten met een kandidaat of met een organisatie, we zijn in de eerste plaats benieuwd naar de toekomst. Waar wil je naartoe? En in het verlengde daarvan: wat heb je daarvoor nodig?

Dynamiek

Onze kracht is dat we op basis van de gesprekken hierover zorgen voor matches die een wederkerige dynamiek op gang brengen:

  • Onze opdrachtgevers zien dat het werk wordt gedaan én dat hun organisatie in beweging komt.
  • Onze talenten doen waardevolle werkervaring op én krijgen binnen ons uitgebreide begeleidingsprogramma volop gelegenheid om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

In deze context zijn factoren als opleiding, CV en werkervaring belangrijk, maar zeker niet het enige waarnaar we kijken. De volgende 5 kenmerken hebben onze speciale aandacht.

1. Persoonlijkheid

Onze talenten moeten niet alleen goed passen bij de opdrachtgever, maar ook bij Bewegin. Dit gaat om heel wezenlijke dingen, bijvoorbeeld 100 procent jezelf zijn. Sociale vaardigheden. Oog hebben voor je omgeving, of je de juiste vragen stelt.

2. Motivatie

Het is absoluut van belang dat een talent aanslaat op ons concept. Tijdens de kennismaking bespreken we vaak casussen en dan merk je snel of er een twinkeling is. Uiteindelijk zoeken we leergierige mensen met een drive, die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf. Geen haantjes.

‘Dat is het leuke van de gesprekken die we voeren:
levenservaring komt in vele vormen’

 

3. Levenservaring

Onze talenten zijn starter én gaan aan de slag als externe collega. Ze moeten hun weg vinden in complexe organisaties, verbanden leggen, coalities smeden. Dan helpt het als je meer hebt gezien dan bibliotheek en zolderkamer. Ervaring in de horeca is bijvoorbeeld een pré – dan weet je wat een klant is. Ook mooi is een instrument bespelen of zingen in een band. Dan weet je wie je bent. Dat is het leuke van de gesprekken die we voeren: levenservaring komt in vele vormen.

4. Actiegerichtheid

Doeners komen binnen Bewegin echt tot hun recht. Natuurlijk is analytisch denkvermogen belangrijk, maar het gaat er vooral om dat je iets op gang brengt. Je moet niet alleen willen praten over de praktijk, maar ook staan te popelen om zaken voor elkaar te krijgen. Het goede voorbeeld te geven.

‘Talenten die niet bang zijn
om zich te laten gelden,
die binden we graag aan Bewegin’

 

5. Lef

We zoeken geen cowboys en selecteren ook zeker niet op ‘best in class’. Gedreven professionals die durven te anticiperen op de context waarin ze actief zijn. Talenten die niet bang zijn om zich in een complexe organisatie te laten gelden. Die talenten binden we graag aan Bewegin.

De juiste mix

Uiteindelijk is ieder mens uniek. Of iemand past bij Bewegin hangt dus ook nooit af van één kenmerk. Het gaat om de juiste mix. In dat licht zijn we trots op de diverse achtergrond van onze talenten, juist in opleidingen. Dit draagt er aan bij dat Bewegin voor ieder van hen een verrijkende ervaring is, waarin ze in twee jaar tijd tal van perspectieven op werk, groei en organisatieontwikkeling meekrijgen.

 

Meer weten over onze ideeën rondom het combineren van talent- en organisatieontwikkeling? Of een vraag voorleggen? Neem gerust contact met me op via 06 17 23 45 46 of b.schaacke@bewegin.nl, of laat hier je bericht achter.

Deze 5 kenmerken concurreren met opleiding