Eén jaar Linda in Bewegin: ‘Zo benieuwd waar ik over een jaar sta!’

Linda van Vechgel is alweer een jaar junior organisatieontwikkelaar bij Bewegin. In het jaargesprek besprak ze haar ontwikkeling en de ervaringen die ze opdeed met Leonie, onze Talent Manager. Nu vertelt ze openhartig hoe ze hierop terugblikt.

 

“Vlak voor mijn jaargesprek was ik een beetje down. Ik wilde graag vooruitgang boeken bij de opdrachtgever, maar het ging niet op de manier en in het tempo dat ik voor ogen had. Achteraf zie ik dat ik het mis had. Het gesprek weersprak mijn onderbuikgevoel: Leonie en ik kwamen er op uit dat ik in het afgelopen jaar juist heel mooie stappen heb gezet.”

“Voor mij liet dit meteen ook de waarde van het jaargesprek zien. Een jaar in dienst is een mooi moment om terug te kijken op wat je allemaal hebt geleerd en hoe je jezelf hebt ontwikkeld. Conclusie: zowel persoonlijk als professioneel heb ik gemerkt en zeker ook ongemerkt een flinke ontwikkeling doorgemaakt.”

Nieuwsgierig

“Allereerst heb ik de wereld van woningcorporaties leren kennen. Ik had geen idee van huurprijsgrenzen en termen als dvg, daeb en niet-daeb. En nu nog weet ik vast nog niet alles. Dat maakt het juist zo leuk. Nieuwsgierig zijn en een nieuwe wereld leren kennen.”

‘Ik heb persoonlijk en professioneel
een mooie ontwikkeling doorgemaakt’

 

“Naast het leren op de opdracht waren er nog de uiteenlopende trainingen die vanuit Bewegin werden aangeboden. Onder meer over organisatiecultuur, risicomanagement, creativiteit op de werkvloer, succesvol faciliteren en design thinking.”

“En er was de kans om het Prince2 foundation-examen te doen. Na twee trainingen waarin we kennismaakten met deze methode voor projectmanagement en na veel studeren tijdens mijn treinritjes haalde ik mijn examen, een mooie mijlpaal!”

Mijn kleur

“Een ander mooi ontwikkelmoment waren de drie trainingen over persoonlijke effectiviteit, in combinatie met de Insights discovery-test. Ik weet nu dat ik ‘blauw’ ben, maar ook dat het spectrum veel breder is dan alleen de kleuren blauw, rood, geel en groen.

‘Bewegin biedt ook veel ruimte
voor plezier en gezelligheid’

 

“Het belangrijkste was bovendien niet dat ik mijn kleur ontdekte, maar vooral dat ik leerde hoe je de kleur en communicatiestijl van een ander herkent om zoveel mogelijk dezelfde taal te blijven spreken.”

“Naast al dat leren en ontwikkelen biedt Bewegin gelukkig ook veel ruimte voor plezier en gezelligheid. Ik kijk met veel plezier terug op de kwartaaluitjes en kerstborrels. Zo kregen we bij het eerste kwartaaluitje een erg interessante rondleiding door de Tweede Kamer. Dit sloten we natuurlijk af met een drankje en bitterbal. Lekker!”

Frisse energie

“Als junior organisatieontwikkelaar wil ik graag vooruit. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en ook de organisatie waar ik werk. Bij het jaargesprek leerde ik dat het niet altijd om vooruit kijken gaat. Soms is het goed om even stil te staan, achterom te kijken en te beseffen wat je allemaal hebt bereikt.”

“Dat geeft nieuwe moed en frisse energie om er weer een mooie tijd van te maken! Ik kan niet wachten om over een jaar opnieuw terug te blikken en te zien waar ik dan sta.”

Eén jaar Linda in Bewegin: ‘Zo benieuwd waar ik over een jaar sta!’