In ons vorige artikel beschreven we de rol van het Lab binnen Bewegin.
Doordat we met het Lab een extra omgeving bieden voor talenten om zich te laten gelden en naar voren te stappen, versterken we ieders ontwikkeling.
Hierdoor ontstaat bovendien een sterke cultuur binnen Bewegin. Een cultuur die uitgaat van samenwerking en transparantie. Een cultuur vol positieve energie, daadkracht en ontwikkeling.
En ook onze opdrachtgevers profiteren: mede dankzij het Lab ontwikkelen onze dienstverlening én onze talenten zich continu.
Maakt dit je nieuwsgierig naar de concrete opbrengst van het Lab? In dit artikel delen we wat de talenten van Bewegin in het Lab zoal voor elkaar boksen.
Ook geven we het woord aan enkele talenten die momenteel werken aan projecten in het Lab.
Een mooi voorbeeld is het project ‘Bewegin uit de bajes’. Dit project helpt Bewegin bij de stap van volledig digitaal samenwerken naar meer en meer fysiek samenkomen.
Dit project richt zich daarmee op twee aspecten van werken bij Bewegin:
Allereerst zet de projectgroep zich in voor onze onderlinge verbinding – hier hechten we heel veel waarde aan.
Verbondenheid is belangrijk voor de sfeer en gezelligheid, en ook voor ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Logisch dus dat we tijdens de coronacrisis volop hebben geïnvesteerd om dit ook op afstand mogelijk te maken.
Nu er geleidelijk aan steeds meer mag en kan, merken we dat in de afgelopen periode de manier waarop mensen en organisaties werken is veranderd, evenals de behoeftes rondom werken en samenwerken.
De talenten van ‘Bewegin uit de bajes’ brengen alle behoeftes van onze talenten in kaart. Vervolgens zetten ze doorlopend gezellige activiteiten op de agenda die aansluiten bij de coronaregels op dat moment.
Zo blijven we met elkaar verbonden en hebben we het leuk met elkaar – op een manier die past bij ieders behoefte.
En dan was er nog een ander aspect: de projectgroep geeft ook handen en voeten aan het besef dat digitaal werken een belangrijk element zal blijven van werken bij Bewegin.
Concreet: we verkennen hoe hybride werken er in de praktijk kan uitzien.
Ook hier geldt: starten vanuit én terugkomen bij de behoeftes van onze talenten. En koers bepalen.
Wat blijft online, wat leent zich beter voor fysiek samenkomen? En op welke wijze zou ons kantoor moeten voorzien in hybride werken?
Ook het project ‘Steentje bijdragen’ is een mooi voorbeeld.
Hierin verkent een groep talenten hoe bijdragen aan maatschappelijke impact een vast onderdeel kan zijn van elke talentreis.
Deze projectgroep begon met de ambitie om één initiatief op te zetten. Al snel kwam vanuit de hele talentengroep de wens om ‘Steentje bijdragen’ een duurzaam karakter te geven en echt onderdeel van de tweejarige talentreis te maken.
De energie zo loskwam heeft in de afgelopen geleid tot grotere dromen en grotere ambities. De projectgroep zet deze nu om in daden. Wordt vervolgd…
Hoe beter de talenten van Bewegin en de organisatieontwikkelaars van innergo elkaar weten te vinden, hoe mooier de resultaten.
Elk van deze twee bedrijven heeft een eigen rol in de praktijk bij de opdrachtgever. Hoe beter je elkaar kent en begrijpt, hoe beter je elkaar kunt versterken.
Dat wijst de praktijk bij onze opdrachtgevers keer op keer uit.
De projectgroep ‘Bewegin x innergo’ onderzocht en experimenteerde hoe de verbinding tussen de twee zusterbedrijven een boost kan krijgen.
Resultaat: een reeks sessies die afwisselend gezellig en inhoudelijk zijn. Goed voor de sfeer én steeds mooiere resultaten.
Tot zover enkele voorbeelden van projecten waaraan we samen met onze talenten werken in het Lab.
Hieronder enkele reacties van talenten:
Lara Vaessen
‘Ik vind het heel mooi dat Bewegin talenten zoveel inspraak geeft en laat meebeslissen. Dit is precies waar Bewegin voor staat en het geeft veel energie. Ook vind ik het erg leuk dat ik op deze manier iets kan teruggeven aan Bewegin.’
Julia Schultz
‘In de projectgroep leer ik hoe ik samen met mijn collega’s een succesvol project kan organiseren. Ik leer over samenwerken en leidinggeven. Verder vind ik het ook gewoon superleuk om dingen te organiseren met en voor mijn collega’s.’
Brian Fink Jensen
‘Als kartrekker voel ik me verantwoordelijk voor de voortgang en het tempo van de werkgroep. Ik communiceer met het interne team en neem hen mee in onze plannen. Op deze manier ben ik de link tussen het Lab, de werkgroep en het interne team.’
Rosa Schaefers
‘Ik steek er super veel van op! Het voelt soms ongemakkelijk om de leiding te nemen in een groep. Omdat ik zeker ambities heb om projecten te leiden, is het Lab een nuttige leeromgeving. Sowieso is het goed om te ervaren wat er allemaal bij een project komt kijken.’
Als het Lab één ding heeft aangetoond, dan is het wel dat nauw samenwerken met onze talenten direct én indirect tot mooie uitkomsten leidt.
Het werk in de projectgroepen draagt bij aan een sterkere cultuur, betere resultaten en hogere klantwaarde. Super waardevol!
En we blijven het zeggen: het Lab is typisch een voorbeeld van ‘practice what you preach’.
Doordat we in het Lab continu ontwikkelen in de praktijk brengen en de wederkerige dynamiek tussen alle betrokkenen – onze talentengroep, ieder individueel talent en Bewegin als missiegedreven organisatie – versterken, wordt eens te meer duidelijk hoe impactvol en veelzijdig talent bevrijden is.
Bovendien: hier schuilen ook waardevolle lessen in. Daarom in ons volgende artikel: de bouwstenen van een succesvol Lab-project.