Hoe onze begeleiding voor jou het verschil maakt

Opdrachtgevers die stiekem een tikkie jaloers zijn op de support die onze talenten ontvangen. Talenten die uitstromen en de gesprekken met hun talentregisseur al snel beginnen te missen. Jazeker, de begeleiding die we talenten bieden tijdens twee jaar Bewegin maakt indruk. Alle reden om daar eens goed in te duiken.

 

Twee jaar vol avontuur, uitdaging en ontwikkeling, dat is hoe we Bewegin steevast introduceren bij ambitieuze starters.

Afgaande op de verhalen van onze talenten is dit zeker geen overdreven belofte.

Elk talent maakt bij Bewegin een geweldige ontwikkeling door.

  • Hiervan profiteer je als talent: in twee jaar tijd leer je jezelf een stuk beter kennen. Wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en wat goed bij jou past.

  • En ook als opdrachtgever profiteer je: doordat elk talent wordt uitgedaagd en geholpen om in de ontwikkelstand te komen en te blijven, prikkelen ze ook jouw organisatie en voer je veel goede gesprekken.

Alle reden om eens goed te beschrijven hoe de begeleiding die we bieden er precies uitziet.

Dus sta jij aan het begin van je loopbaan?

Of ben je afdelingsmanager, directeur of HR-manager bij een woningcorporatie?

Let dan zeker goed op.

 

Persoonlijk én professioneel

Hét kenmerkende aspect aan de ontwikkeling die elk talent bij Bewegin doormaakt, is dat persoonlijke ontwikkeling en professionele ontwikkeling elkaar versterken.

‘Persoonlijke en professionele
ontwikkeling versterken elkaar bij Bewegin’

 

Persoonlijke ontwikkeling is bij ons dus geen verkapt middel voor meer professionele groei. Het is een doel op zichzelf.

Onze missie om talent te bevrijden gaat uit van de overtuiging dat je jezelf alleen kunt ontwikkelen en tot bloei kunt komen als je weet wie je bent, wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Als talent van Bewegin hoef je dan ook nooit door een hoepeltje te springen. We zijn nieuwsgierig naar wie je bent en dagen jou uit om dat ook te zijn.

 

Talentregisseur

Dan de begeleiding zelf. Een centrale rol hierin wordt gespeeld door de talentregisseur.

Goed om te weten: we hebben er opzettelijk voor gekozen om de term ‘talentmanager’ los te laten.

Best logisch als je bedenkt talent bevrijden onze missie is. Regie op talent is dan onmisbaar.

Dit is waar onze talentregisseurs voor zorgen, door klaar te staan voor onze opdrachtgevers en voor onze talenten.

Daarbij richten ze zich niet op het optimaliseren van de prestatie, wel op het aanjagen en begeleiden van ontwikkeling – ook bij onze opdrachtgevers.

Onze talentregisseurs spreken elk talent wekelijks. De ene keer om echt de diepte in te gaan, de andere keer om kort in te checken en vragen te beantwoorden.

Door te werken vanuit persoonlijke ontwikkeldoelen en door opdrachtbegeleiding te combineren met coaching, zorgen talent en talentregisseur er samen voor dat elk talent zich continu ontwikkelt, steeds met het juiste evenwicht tussen uitdaging en veiligheid.

Voor onze talenten zijn onze talentregisseurs zodoende vertrouwenspersoon en leidinggevende ineen.

Iemand waar je altijd op kunt vertrouwen, die je stimuleert en ondersteunt, en die je een spiegel voorhoudt als dat nodig is.

 

Werken in de driehoek

We zeiden het al: ook voor onze opdrachtgevers zijn onze talentregisseurs een belangrijke gesprekspartner.

En ook hier is hun rol het op gang brengen en houden van ontwikkeling, aan de hand van prikkelende gesprekken over ambities, uitdagingen en verwachtingen.

Belangrijk: er is geen hiërarchische verhouding tussen opdrachtgever en talent. Samen met Bewegin en vanuit gelijkwaardigheid ontwikkelen beide zijden zichzelf en versterken ze elkaar.

‘Samen met Bewegin en vanuit
gelijkwaardigheid ontwikkelen
talent en opdrachtgever zichzelf
en versterken ze elkaar’

 

Werken in de driehoek, noemen we dit, omdat onze talentregisseurs actief en ook inhoudelijk onderdeel zijn van de samenwerking.

Het is dan ook in de driehoek waar in de begeleiding echt het verschil wordt gemaakt.

 

Trainingen & intervisie

Ook de trainingen vormen een belangrijk onderdeel van twee jaar Bewegin.

Als talent doorloop je een zeer compleet programma, dat bestaat uit minimaal 36 trainingen, die we modulair aanbieden – dus zonder vaste, chronologische volgorde.

Dit maakt ons als organisatie erg flexibel én het maakt de praktijk voor onze talenten extra dynamisch. In een volgend artikel vertellen we je hier nog veel meer over.

En dan is er ook nog de intervisie, waarvoor we bij Bewegin al jarenlang vertrouwen op de geweldige Sheila de Boer.

Zij begeleidt de sessies waarin talenten in groepjes en in een veilige omgeving ervaringen met elkaar delen en reflecteren op hun ontwikkeling.

Ook al volg je als talent altijd je eigen pad, de obstakels onderweg zijn vaak universeel en daarmee ook voor anderen erg herkenbaar.

Mooie bonus: Sheila behandelt in de sessies Covey's zeven eigenschappen van effectief leiderschap. Pak je die ook mee.

 

Continu ontwikkelen

Bewegin is een ontwikkelorganisatie en dit merk je aan de begeleiding die we bieden.

De doorlopende coaching door een persoonlijke talentregisseur, regelmatig relevante trainingen, veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, gelijkwaardig met de opdrachtgever samenwerken in de driehoek, jezelf nog beter leren kennen in de intervisie met andere talenten – het is intensief, persoonlijk én zeker ook gezellig.

En het allermooiste: samen met alle betrokkenen creëren we – ook bij onze opdrachtgevers – een cultuur waarin ontwikkeling voorop staat en waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Hoeveel energie dat geeft, dat merken we elke borrel weer.

 

 

Hoe onze begeleiding voor jou het verschil maakt