Successen zijn er om te delen, toch?

Blij met een mooi resultaat? En daarover vertellen? Dat doen we niet zo vaak, want dan zijn we al snel arrogant. Bovendien: leuk dat je tevreden bent, maar het kan altijd beter, toch? Lily Theelen vindt het belangrijk om wél stil te staan bij succes. En dus deelt ze hier successen van collega’s. Hoeven ze dat zelf niet te doen.

 

Jezelf op de borst slaan. Zo voelt het al snel als je vertelt over wat je in je werk bereikt. En jezelf op de borst slaan, dat hoort niet zo.

Terwijl, als je trots bent op je resultaten, dan mag je dat best met anderen delen, toch?

Spanningsveld

Bij individuen, teams en ook in organisaties als geheel merk ik dit spanningsveld regelmatig op. En dus ook bij collega’s van Bewegin.

Allemaal werken we hard aan onze eigen ontwikkeling en allemaal proberen we mooie dingen voor elkaar te krijgen bij de opdrachtgever.

Maar als het aankomt op de resultaten, die er volop zijn, dan blijft het vaak stil.

Positief effect

Het is een bijzondere paradox: stil staan bij successen heeft een positief en motiverend effect, en toch deinzen we ervoor terug.

‘Hieronder een aantal successen van
collega’s, omdat ze het verdienen’

 

Alle reden om een handje te helpen. Hieronder deel ik met veel plezier een aantal successen van collega’s. Omdat ze het verdienen. En zodat ze het zelf niet meer hoeven te doen.

Ontwikkeling

Eerst maar eens over Bewegin. Je belandt hier in een traject van twee jaar waarin je ontzettend veel leert. Het woord ‘ontwikkeling’ is niet voor niets het meest genoemde woord door collega’s over Bewegin.

Je staat zelf, met je opdrachtgever of met je talentmanager, veelvuldig stil bij je ervaringen, ontwikkelpunten en successen. Reflectie te over dus.

En genoeg mooie succesverhalen te vertellen. Ik probeerde ze boven water krijgen.

Lois en Wilson

Ik ging in gesprek met collega’s Lois en Wilson. En wat bleek: ik vond het hartstikke leuk om hun verhalen te horen. En verre van arrogant.

Ik neem je graag mee in hun verhalen.

Overzicht

Lois: “In de eerste periode bij mijn opdrachtgever merkte ik dat ik, samen met mijn collega Elske van Bewegin, te veel in alle urgente werkzaamheden werd getrokken.”

“Het effect was dat ik te weinig tijd maakte voor het overzien van het project en de bijbehorende planning.”

Verwachtingen

“Ook hadden we verwachtingen niet genoeg afgestemd met de opdrachtgever. Ondertussen kregen we wel steeds meer verantwoordelijkheid.”

“Uiteindelijk liepen we vast. Ik heb toen met Elske overlegd en daarna alle betrokken collega’s bij elkaar aan tafel geroepen.”

Dat moet je wel durven. Hoe heb je dat gesprek aangepakt?

“We zijn teruggegaan naar het plan van aanpak. Van daaruit hebben we nieuwe afspraken gemaakt. Hierna konden Elske en ik beide onze beoogde rol pakken in het project.”

“Zo houd ik me nu bijvoorbeeld bezig met de projectplanning, zorg ik dat overleggen gestructureerd verlopen en voeren we verbeteringen op de afdeling door.”

Wilson: “Dat is ook waar jij goed in bent en blij van wordt.”

‘Ik ben erg blij dat ik mijn
grenzen heb aangegeven’

 

Lois: “Ja, zeker. Klopt. Daarom ben ik ook blij dat ik mijn grens heb aangegeven door om 3 voor 12 de belangrijke mensen aan tafel te krijgen en verwachtingen opnieuw uit te spreken.”

Gaaf. Wilson, wat vindt jij waardevol aan de tijd bij je opdrachtgever?

“Ik denk dat ik dingen in mezelf heb leren ontdekken waarvan ik niet wist dat ik die in me had.”

“Tijdens mijn opdracht bouwde ik bijvoorbeeld een dashboard voor de sturing van twee afdelingen. Nu ontwikkel ik een op maat gemaakte softwaretool voor een andere afdeling.”

“Ik wist eigenlijk niet hoe dit moest, maar ik ben het gewoon gaan uitzoeken. Als ik echt iets wil, ga ik er ook voor, dat wist ik al. Maar ik had niet gedacht dat ik dit zou bereiken.”

En begrijp ik het goed dat je bent gevraagd om een twaalfkoppig team te gaan leiden?

“Dat klopt. Waar ik mezelf dat eerder nooit zag doen, zag de opdrachtgever dat wel in mij.”

Welk succes haal je hier nu uit?

“Het ontdekken van verborgen kwaliteiten en hierdoor ook het vinden van mijn passie voor data analyse.”

En jij, Lois?

“Naast het aangeven van mijn grenzen, heb ik achteraf ook enorm veel geleerd van het samenwerken in omstandigheden waarin de druk zich opbouwt, door jezelf en door je omgeving.”

‘Door deze ervaringen heb ik
een bepaalde volwassenheid bereikt’

 

“Door deze waardevolle ervaringen heb ik nu een bepaalde volwassenheid bereikt binnen de opdracht. Dat is mooi om te ervaren.”

Lois en Wilson, bedankt voor jullie openhartigheid. Ik wens jullie nog veel mooie successen toe.

  

Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!

 

Successen zijn er om te delen, toch?