Recap 2020: terugblik op een bijzonder jaar

Op de laatste dag van het jaar blikken we terug op alles wat 2020 ons heeft gebracht. Ondanks de coronacrisis was het een jaar waarin we flinke stappen vooruit hebben gezet. Als ambitieus team, als lerende organisatie én als betrokken community.

 

Zeg je 2020 dan zeg je corona. Toen we in maart allemaal in lockdown gingen, leek het erop dat 2020 een jaar van stilstand zou worden.

En zo voelde het soms ook.

Maar nu we op de valreep van een bizar jaar omkijken, blijkt er juist verrassend veel te zijn gebeurd. Te midden van vreemde omstandigheden hebben we heel wat vooruitgang geboekt.

En nee, dit is geen opschepartikel over groei in economische zin.

 

‘Bewegin is allereerst
een lerende organisatie
mét een mooie missie’

 

Bewegin is in de eerste plaats een lerende organisatie mét een mooie missie. Wij streven niet naar succes, maar naar impact. Wij willen talent bevrijden, zodat mensen en organisaties steeds waardevoller worden – voor zichzelf, voor hun omgeving, voor elkaar.

Dit doen we met een vernieuwend traineeship, waarin ambitieuze talenten zich in twee jaar ontwikkelen tot junior organisatieontwikkelaar.

En we doen het ook door te bouwen aan de Bewegin community – een gemeenschap van betrokken en nieuwsgierige professionals (startend én ervaren) die hun ontwikkeling willen blijven prikkelen.

Alle reden om vandaag kort terug te kijken op onze ervaringen in het unieke jaar 2020.

 

Betrokken talenten

Bij Bewegin draait alles om talent. Om verantwoordelijk nemen voor talent, om regie op talent, om het bevrijden van talent. En dat kunnen we niet zonder die geweldige groep jonge mensen in ons traineeship.

Zij kregen dit jaar flink heel wat voor de kiezen. Het is dan ook te danken aan hun energie en betrokkenheid dat ons programma ‘gewoon’ kon blijven doorgaan.

Ook op afstand van elkaar hielden we de sfeer erin. Tijdens trainingen, intervisie, online borrels, in ons Lab (gezamenlijke roadmap – check!) en natuurlijk: bij de opdrachtgever.

Dank ook aan de flexibiliteit van alle trainers, jullie zijn toppers!

We zijn met onze talenten dit jaar zelfs een nieuwe traditie gestart: een eindpresentatie bij het uitstromen na ons tweejarige programma. Dit leverde al enkele geweldige voorstellingen op.

 

Gezelligheid

We zeiden het al: ook in 2020 hielden we de sfeer erin. Aan het begin van 2020 was dat nog ‘business as usual’: samen op wintersport, de maandelijkse update borrel en elkaar ontmoeten rondom trainingen en andere meet-ups.

Vanaf maart moesten we creatiever zijn. En dat lukte heel aardig. Op dinsdag ontstond de traditie om samen tosti te eten – elke keer een ander recept.

Op vrijdag was er regelmatig een online borrel, bijvoorbeeld in combinatie met een Kan Niet Naar De Pubquiz, of de Van De Regen In De Pub Quiz. Leuk hoor!

Omdat we jaarlijks met een flinke groep meedoen aan de Utrechtse Singelloop, hielden we dit jaar een alternatieve Singelloop. Ook deze keer legden we de 10 km samen af – allemaal op hetzelfde moment, en allemaal in onze eigen omgeving. 

 

Bijzondere momenten

Een erg mooie mijlpaal was ook het balkonconcert in Rotterdam, dat we tijdens de eerste lockdown verzorgden in samenwerking met Wooncompas en de geweldige hulp en stem van oud-talent Lily Theelen.

Dit concert was een initiatief van ons nieuwe projectteam Steentje Bijdragen, dat dit jaar ook een pubquiz hield om geld in te zamelen voor de Special Social Club.

 

Gegroeid als organisatie

Naast de groei in de impact die we maken, groeiden we in 2020 ook in letterlijke zin.

We breidden ons kernteam uit met onder meer een Aanjager Binden & Boeien, een Sales Manager en nieuwe Talent Regisseurs. Zij begeleiden onze talenten en sparren daarnaast met onze opdrachtgevers.

 

‘Onze Aanjager Binden & Boeien
zorgt dat steeds meer talenten
betrokken raken bij onze missie’

 

En wat die Aanjager Binden & Boeien betreft: Pieter zorgt ervoor dat steeds meer talenten binnen en buiten Bewegin betrokken raken bij onze missie.

Mooie mijlpaal in dit verband: de eerste editie van de Grote Ontdek Je Drijfveren Show, een energieke workshop waarin jonge starters een duik namen in hun drijfveren, hun ambities én Bewegin.

 

Gegroeid als community

Talent bevrijden kunnen we niet alleen. En dus bouwen we aan een sterke community.

We zijn erg blij dat dit in 2020 onder meer heeft geleid tot ons eerste partnerschap: voor Woonbron verzorgen wij de komende drie jaar de instroom van talent.

 

‘ZIN is het netwerk waar
onze oud-talenten de energie
van Bewegin blijven vinden’

 

En ook onze oud-talenten vormen een belangrijk onderdeel van onze gemeenschap. Om van elkaar te kunnen blijven leren, lanceerden we ZIN, het netwerk waar zij de energie van Bewegin kunnen blijven vinden. Over ZIN vertellen we je in 2021 graag meer!

Ook erg blij zijn we met de samenwerkingen met diverse studieverenigingen die we in 2020 zijn opgestart. In het kader hiervan hebben we flink veel workshops bij universiteiten verzorgd. Ook hier hebben we veel van geleerd – we gaan hier dus zeker mee door.

 

Zie je in 2021!

Wat was 2020 een ontzettend vreemd en leerzaam jaar. Alles ging anders dan we vooraf hadden gedacht.

We zouden het zeker niet over willen doen. Toch leert een terugblik ook: ondanks alles hebben we samen heel veel mooie avonturen beleefd.

Daar gaan we in het nieuwe jaar graag mee door. Wij hebben zin in 2021. Zien we je daar?

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we altijd op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!
Recap 2020: terugblik op een bijzonder jaar