Drijfveren: waarom doe jij wat je doet?

Bij Bewegin geloven we niet in one size fits all. Bij ons ontwikkelen alle talenten zich op hun eigen manier. Best logisch dus dat we veel aandacht besteden aan de drijfveren van ieder talent. Maar wat zijn dat eigenlijk, drijfveren? En hoe kom je achter die van jou?

 

Op donderdag 8 juli 2021 is het weer zover: de Grote Ontdek Je Drijfveren Show.

Een enerverende workshop om aan de slag te gaan met jouw ambities, kennis te maken met Bewegin en vooral: jezelf nog beter te leren kennen dan je al deed.

Bij wijze van voorpret duiken we in dit artikel nog eens goed in het fenomeen drijfveren.

Want wat zijn het eigenlijk? En wat kun je ermee als je weet wat jouw drijfveren zijn?

 

Jouw talenten

Drijfveren zijn de unieke energiebron waaruit ieder van ons put.

We zijn allemaal verschillend van elkaar. En daarom hebben we ook allemaal andere behoeftes als het gaat om het werk dat we doen – waaraan we werken, hoe we dat doen, in welke omgeving en met wie.

Bewegin biedt een programma dat volledig draait om het op gang brengen en houden van professionele en persoonlijke ontwikkeling.

‘Bewegin draait volledig om
jouw ontwikkeling – en
daarmee om jouw drijfveren’

 

En dus is het best logisch dat we veel aandacht besteden aan de drijfveren van ieder talent.

Want als jij weet wat je drijfveren zijn, dan weet je ook waar jij energie van krijgt en onder welke omstandigheden jouw talenten het beste tot hun recht komen.

 

Management Drives

Om zicht te krijgen in de drijfveren van ieder talent, gebruiken we bij Bewegin de methode Management Drives.

Deze start met een vragenlijst. Aan de hand van stellingen geef je aan hoe jij handelt in bepaalde situaties.

Hier rolt een uitslag uit die beschrijft hoe jouw drijfveren zich verhouden tot zes archetype drijfveren:

 

bewegin drijfveren

 

Wait, what? Drijfveren zijn als Twister?

Dat valt mee hoor. Laten we de drijfveren eens wat praktischer benaderen, zodat je vat krijgt op wat het zijn.

Ben jij sfeergevoelig? En vind je het belangrijk om samen te werken? Dan komt jouw voorkeur voor sociale verbanden voort uit de groene drijfveer (mensen verbinden).

En word je blij van structuur en het nakomen van afspraken? Dan herken jij je in het georganiseerde blauw (structureren).

Kleur je rood? Dan ben je een echte doorpakker. Jij durft knopen door te hakken en te zeggen wat je denkt (kracht gebruiken).

Of herken je het doorpakken, maar vind je het ook erg belangrijk dat er een helder doel is? Dan past oranje goed bij jou – jij wordt gestimuleerd door het bereiken van resultaten (vooruitgang boeken).

Mensen die zich in geel herkennen, zijn de innovators. Als jij dit bent, dan sta je vaak stil bij hoe het beter kan. Ook vind je het belangrijk om te inspireren, begrijpen en doorgronden (analyseren).

En tot besluit, als je structureren of innoveren helemaal niet belangrijk vindt, maar wel houdt van tradities en het samen delen van ervaringen, dan is paars de kleur die bij jou past (veiligheid creëren).

 

Jezelf ontwikkelen

Bij drijfveren is er geen goed of fout. En natuurlijk, niemand is één kleur. Laat je dus ook niet in een hokje duwen. Je bent wie je bent!

Toch is het denken in archetype drijfveren super waardevol. Het helpt je om te herkennen onder welke omstandigheden jij floreert – cruciaal als jij jezelf wilt ontwikkelen.

‘Als je jouw drijfveren kent,
weet je uit welke bron je tapt en
waarom jij doet wat je doet’

 

Als je jouw drijfveren kent, dan weet je uit welke bron jij tapt. Waarom je doet wat je doet. Waarom je de ene keer enthousiast wordt en áán staat, en de andere keer juist een onwijs energielek ervaart.

 

Ontdek jouw drijfveren

Hoe meer je iets doet wat bij je past, hoe meer motivatie je hebt en hoe beter je presteert. Dit is overal prettig, maar zeker in je werk.

Je werk laten aansluiten bij je drijfveren is goed voor jezelf, goed voor je collega’s en goed voor de organisatie waarin je werkt.

Dus ben jij ambitieus, sta je aan de start van je loopbaan en heb je zin om te ontdekken wat jouw drijfveren zijn?

En ben je benieuwd naar het traineeship van Bewegin – dé consultancy kickstart voor startende talenten met ambities als consultant of change manager?

Dan zien we jou graag bij de Grote Ontdek Je Drijfveren Show! Meld je voor 1 juli 2021 aan en verzeker jezelf van een plek. Tot dan!

YES, ik ben erbij!

Drijfveren: waarom doe jij wat je doet?