Speciaal voor woningcorporaties: samenwerken met de nieuwe generatie

Bewegin is onder meer actief in de corporatiesector – een sector die soms moeite heeft om jong talent aan zich te binden. Vaak krijgen we dan ook de vraag: waarom zouden ambitieuze starters bij ons willen werken? Het antwoord is verrassend simpel: omdat woningcorporaties en jonge talenten elkaar veel hebben te bieden.

 

Samen ontdekken wat werk in de nieuwe wereld van ons vergt, dat is waar het bij Bewegin om gaat.

Werk in de nieuwe wereld – onze slogan verwijst naar de uitdagingen waar organisaties vandaag voor staan. De opgave om zich aan te passen aan een veranderende wereld. Zodat ze relevant en waardevol blijven voor hun omgeving.

Het benutten van de kracht van talent is hierbij onmisbaar. Dit is dan ook de missie van Bewegin: talent bevrijden.

Het is een missie die zich richt op het talent van individuele professionals (jong én ervaren), en zeker ook op het talent van organisaties. Want ook dat verdient het om bevrijd te worden.

 

Elkaar versterken

Als het gaat over werk in de nieuwe wereld, dan is de corporatiesector een zeer interessante.

Dit is een sector in transitie, waarbij verschillende uitdagingen in elkaar grijpen. Wat is de corporatie van de toekomst? En wat vraagt dit van de corporatiemedewerker van de toekomst?

‘Bijdragen aan de maatschappelijke
waarde van de corporatiesector
spreekt jonge talenten heel erg aan’

 

En dus is het zeker niet gek dat corporaties ons vragen waarom de ambitieuze talenten van Bewegin hun loopbaan bij hen zouden willen starten.

Zoeken de talenten van vandaag niet een heel andere werkomgeving?

Ons antwoord: bijdragen aan de maatschappelijke waarde van de corporatiesector spreekt jonge talenten juist heel erg aan.

En misschien nog wel belangrijker: als Bewegin zorgen we ervoor dat corporatie en talent elkaar volop versterken.

 

Bijzondere combinatie

Dat begint al met de kern van onze aanpak. Onze opdrachtgevers kiezen met Bewegin voor een ontwikkelorganisatie die voorziet in een bijzondere combinatie:

  1. Onze talenten werken in de operatie: ze draaien mee in een team en dragen bij aan de resultaten die de organisatie nu boekt.
  2. Tegelijkertijd werken ze áán de organisatie: ze zetten hun tanden in een verbeteropdracht die de organisatie helpt om zich te ontwikkelen.

Het is deze combinatie die Bewegin zo aantrekkelijk maakt voor de jonge talenten die bij ons instromen én voor de organisaties die een beroep op ons doen.

Want dankzij deze combinatie kunnen talent en organisatie zichzelf ontwikkelen én elkaar versterken. Met een bijzondere aanpak en intensieve begeleiding maken we dit keer op keer waar.

 

Wat talenten nodig hebben

Bij Bewegin begrijpen we heel goed wat startende talenten en corporaties nodig hebben. Zo onbescheiden durven we wel te zijn.

De belangrijkste les die we leerden over talenten: ze zoeken vrijheid én waarderen houvast. Niet het één of het ander, maar beide.

Ze willen blijven leren en zich blijven ontwikkelen, maar wel vanuit een vertrouwde omgeving.

Dit is juist in deze tijd een belangrijk inzicht, omdat het verhaal bij deze tijd vaak luidt dat alles mogelijk is. ‘Je kunt alles worden wat je maar wilt.’ ‘De mogelijkheden zijn eindeloos.’

Uit tal van onderzoeken blijkt: jonge talenten die nu de arbeidsmarkt betreden, zien niet alleen maar kansen.

Juist in een wereld die snel verandert en waarin loopbanen worden gekenmerkt door korte dienstverbanden, jobcrafting en ondernemerschap, groeit de onrust en de twijfel.

Wat is voor mij een goede start?

 

Werken aan ambities

Bij Bewegin gaan we niet mee in de ratrace, maar investeren we juist in een aanpak waarbij het vastpakken én loslaten van talent de kern is van onze aanpak.

Dus niet één stroom en één snelheid – juist het flexibel anticiperen op de behoeftes en ambities van onze talenten en de organisaties die we helpen is ingebakken in onze werkwijze.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ambitieuze talenten zich thuis voelen bij Bewegin.

En ook waarom ze organisatie en talent dankzij Bewegin volop kunnen werken aan hun ambities.

Talenten zijn bij ons niet continu aan het vrij zwemmen, en hoeven ook niet hele dagen binnen de baantjes te blijven.

 

Intensieve begeleiding

We noemden al de begeleiding die we bieden. Dit is een cruciaal element in onze aanpak.

Onze talentregisseurs spreken elk talent wekelijks. Over hun werk, over de opdracht, over hun ontwikkeling. Ook sparren ze met de opdrachtgever over de voortgang.

‘Met onze aanpak zorgen we dat
talent en opdrachtgever binnen een maand
soepel met elkaar samenwerken’

 

Zo kunnen we steeds bijsturen. Zorgen we dat talent en opdrachtgever binnen een maand soepel met elkaar samenwerken. Yes, dat is een harde belofte.

Met als resultaat: een veilige én uitdagende omgeving waarin talenten zichzelf kunnen zijn, initiatief kunnen nemen, om hulp kunnen vragen en zich kunnen ontplooien.

Zo helpen we onze talenten en onze opdrachtgevers om zichzelf continu te ontwikkelen.

 

Geweldige avonturen

Wat we maar willen zeggen: ook de nieuwe generatie bestaat uit gewone mensen.

Mensen zoals jij en ik. Geen buitenaardse wezens en geen superhelden.

Wel gedreven en energieke jonge mensen die graag een verschil willen maken met betekenisvol werk en waar je geweldige avonturen mee kunt beleven.

Bij Bewegin maken ze in twee jaar tijd een geweldige ontwikkeling door. Ook woningcorporaties kunnen daar zeker hun voordeel mee doen.

 

 

Speciaal voor woningcorporaties: samenwerken met de nieuwe generatie