A woco welcome: lekker starten in de corporatiesector

Een opdracht in de corporatiesector: zeker als je start bij Bewegin, dan is werken bij een ‘woco’ ideaal. In dit artikel lees je waarom ambitieuze starters zoals jij bij woningcorporaties de ideale omgeving voor dé kickstart van je carrière vinden.  

 

Starten in de corporatiesector. Aan de slag gaan bij een woningcorporatie. Of zoals het in het voorbijgaan ook wel heet: werken bij een woco.  

Het mag je dan misschien niet erg sexy in de oren klinken, ondertussen bieden woningcorporaties de ambitieuze starters van Bewegin wel precies de omgeving die ze nodig hebben voor een vliegende start. 

‘5 redenen waarom de corporatiesector  
de perfecte omgeving biedt  
voor het beste begin van jouw loopbaan’ 

 

Nieuwsgierig geworden? In dit artikel delen we 5 redenen waarom de corporatiesector de perfecte omgeving biedt voor het beste begin van jouw loopbaan. 

 

Dynamisch: een sector in transitie 

De corporatiesector is volop in beweging. Vrijwel elke woningcorporatie herbezint zich rondom thema’s als: maatschappelijke rol, strategische agenda en dienstverlening. 

Dit wordt ook volop gestimuleerd. Wat is de corporatie van de toekomst? Het gesprek hierover wordt binnen de sector voortdurend gevoerd.   

Resultaat van al deze dynamiek: veel kansen voor starters zoals jij.  

Van digitalisering tot innovatie en van procesverbetering tot teamontwikkeling – in jouw rol als junior organisatieontwikkelaar namens Bewegin zet jij je tanden in een verbeteropdracht die urgent én impactvol is. 

 

Betekenisvol: werk in de samenleving 

 Werken in de corporatiesector betekent werken in het hart van onze samenleving – inclusief alle vraagstukken die vandaag om onze aandacht vragen.  

Denk aan klimaatverandering, toenemende woningnood, of de leefbaarheid van buurten en wijken. En denk ook aan betalingsproblemen door energiearmoede of de toeslagenaffaire.  

Allemaal zaken waar woningcorporaties vandaag mee te maken hebben. En dus ook de thema’s waar je in je werk bij Bewegin direct of indirect een bijdrage aan levert vanuit een super veelzijdige en uitdagende rol. 

De vraag is dus niet of je werk betekenisvol is – eerder hoe betekenisvol je jouw werk maakt. Laat het maar zien. 

 

Betrokken: teams die vooruit willen 

 Zoals wel meer organisaties in de publieke sector hebben ook woningcorporaties soms last van een zeker imago. Je weet wel, iets met ambtenaren. 

Dit is zeker niet onze ervaring. Al onze opdrachtgevers worden juist gekenmerkt door professionals en teams die ontzettend betrokken zijn. 

Superleuk: als ambitieuze starter kom jij het team bij de opdrachtgever versterken en geef je net die prikkel die ze nu nodig hebben. Bijvoorbeeld rondom slimmer samenwerken. 

‘Terwijl je snel inzicht krijgt in 
hoe een organisatie werkt, draag  
je ook direct bij aan resultaat’ 

 

Terwijl jij heel snel inzicht krijgt in hoe een organisatie werkt, draag je ook direct al bij aan de resultaten die jullie samen boeken. Jij krijgt alle ruimte, jullie maken elkaar sterker. 

 

Agenda: ruimte voor wat telt 

Het is voor veel starters een angstbeeld: dat je vol ambitie start bij een mooie organisatie, om jezelf vervolgens terug te vinden op een bureaustoel achteraf, met een takenpakket waar alle energie en inspiratie uit zijn verdwenen.  

Starten bij Bewegin en werken bij een woningcorporatie betekent: geen terreur van targets. En geen veredelde stageplaatsen. 

Onze opdrachtgevers werken vanuit een duidelijke strategie. Vanuit Bewegin sluiten we hierop aan en zorgen we dat jij een rol krijgt die hun koers versterkt.  

Dat is het mooie van starten bij Bewegin: je krijgt direct een rol waarin je bakken met werkervaring opdoet, heel veel uitdaging vindt én alle ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen. 

Een rol waarin jij de corporatie versterkt, en de corporatie jou. Heerlijk toch? 

 

Persoonlijk: we doen het samen 

Het vervelendste wat je als starter kan overkomen, is dat je ergens gaat werken waar je als nummer wordt behandeld. Als iemand die ‘het eerst allemaal maar eens moet laten zien’.  

Zo is de cultuur binnen de corporatiewereld niet.   

En zo is de cultuur binnen Bewegin al helemaal niet. Wij geloven in de kracht van jouw talent en ambities. Daarom ontwikkelden we een programma waarin twee jaar lang alles in het teken staat van jouw groei en ontwikkeling. 

Welke opdrachtgever en wat voor opdracht daar het beste bij past? Dat ontdekken we samen. 

Het werken in de corporatiesector, de trainingen die je bij ons volgt, de wekelijkse coaching door je persoonlijke talentregisseur, het sparren met alle andere talenten: doordat alles elkaar versterkt, is Bewegin echt dé kickstart van jouw carrière.

 

Laat je bijpraten 

Nu je weet waarom de corporatiesector een geweldige match is met de aanpak van Bewegin, ben je vast benieuwd hoe onze talenten het werken bij een woco ervaren. 

Goed nieuws: in ons volgende artikel lees je hier alles over.  

Word je liever persoonlijk bijgepraat? Dat doen we graag! Neem gerust contact met ons op. 

A woco welcome: lekker starten in de corporatiesector